OBS: Der er nu åbent for 10 nye mikroer, så tag din ven med til spejder
Målgruppe: Mikrospejderne er for børn i 0. og 1. klasse.
Livet som mikrospejder:
Oplevelser: Vi giver vores mikrospejdere oplevelser gennem forløb, som typisk bygger på temaer, gennem tilpassede udfordringer. Vi bruger tit fantasien, så vi kan udfordrer hinandens kreative tanker. Vores mikroer skal have en oplevelse af, at det er sjovt at være spejder både på de ugentlige møder og på vores ture.
Learning by doing: Vi lægger stor vægt på, at mikrospejderne selv udfører aktiviteterne og bagefter tænker over og evaluerer, hvad der fungerede og ikke fungerede. De store mikrospejdere bliver også udfordret i forhold til at skulle lære fra sig til de mindre mikroer.
Patruljeliv: Mikroerne bliver inddelt i små faste patruljer, hvor de skal samarbejde om de opgaver de får. I mikroalderen vil der altid være en voksen sammen med patruljen, så de kan blive støttet i at lære at samarbejde.
Friluftsliv: Vi udforsker naturen og verden ved at lytte til, røre ved, se og smage på spændende, sjove og skøre ting. Vi går på opdagelse ude i naturen og i skoven, hvor meget af legen og aktiviteterne foregår. I naturen er der rig mulighed for at hoppe, løbe, klatre, larme - men også være stille. Vi er ude i alt slags vejr og derfor skal mikroerne også altid være klædt på til vejret.
Værdier: Hos mikroerne taler vi om spejderloven, når vi har aktiviteter med dem. Det giver god mening at tale om kammeratskab, hvis nogen bliver sure eller kede af det eller tale om at værne om naturen, når vi er ude i den.
Medbestemmelse og ansvarlighed: Vores mikroer starter med at få en lille smule ansvar ved at blive bedt om at hjælpe med små overskuelige opgaver, som giver dem en følelse af, at være noget særligt. Mikroerne bliver indimellem spurgt, hvad de kunne tænke sig, så de får indflydelse på indholdet på møder og ture. De vil typisk få nogle ting at vælge imellem, så de kan overskue mulighederne.
Aktiviteter og færdigheder: Vi arbejder med forløb, hvor mikroerne får mulighed for at bruge sine sanser og sin krop. Vi starter med at få kendskab kniven som værktøj til eksempelvis madlavning, og begynder at lade mikorerne hjælpe med madlavningen over stormkøkken. Som mikroer starter vi med gåture på 5 km - nogle får også mod på at gå 10 km. Temaer som mikro kan fx handle om:
- Klar dig selv
- Bål
- Klima
- Leg sang og drama
- Udeliv
Vi deltager på to årlige mikroarrangementer, med andre mikroer fra Roskilde og omegn (Kongslejre Division). Det drejer sig om dividyst i foråret og tusmørkeløb i efteråret. Derudover planlægger vi 1 - 2 ture årligt, hvor vi overnatter i telt, shelter eller i spejderhytte, alt efter årstid.
Samfundsliv: Mikroerne engagerer sig i samfundet ved at deltage i strandrensning 1 gang om året samt ved at deltage i spejderhjælpen i uge 39, hvor hjælpen går til at støtte børn i fattige lande. Spejderne lærer om at gøre gode gerninger, hjælpe til og bruge de færdigheder, som de lærer til spejder.